fredag 22 april 2011

Det vilda Santiago



Jag är ingen stormig man utan går helst och lökar på havskanten samt odlar gurkor. I Santiago beblandar jag mig dock med lokalbefolkningen och finner där mina drömmars kvinna.

fredag 8 april 2011

Jubal utan jag


Vi har påbörjat ett samarbete med Unga Roma från Gotland! Premiären är inte förren 2012 men mycket ska göras innan dess, planering och finansiering.

Det är Kickan Holmberg som ska regissera Lotta Gruts bearbetning av Jubal utan jag - August underbara saga.

Så idag har det varit planeringsmöte, det tredje i ordningen. Denna gång var scenografen Suzane Crépault med. Och så vår producent Katharina.


Jubal utan jag handlar om Gustav Klang som blir fråntagen sin vilja av sin far, och därmed får svårt att veta vem han är och vad han vill. Som vuxen "spelar" han därför upp en rad olika yrkesidentiteter: vintappare, sångare, dirigent och "kändis". Som "kändis" avsäger han sig sitt gamla namn och tar sig artistnamnet Jubal. Snart känner ingen från hans ungdom igen honom. En morgon vid rakningen upptäcker Jubal att spegeln är tom. Han finns inte mer...


Man kan läsa sagan här:


Och vill man veta mer om Unga Roma kan man kolla in deras hemsida:

torsdag 7 april 2011

Teater Uno på besök

I veckan har vi besök från Göteborg. Det är teater Uno som är här och gästspelar med sin föreställning Karl XII av Strindberg.

Just nu värmer dom upp på scenen innan dagens föreställning, elgitarrerna dånar.

Igår tog vi med dom på en liten Strindbergstur, Katharina visade statyn i Tegnérlunden.

Ture visade Strindbergsmuseét. Här med Carl Harlén (som spelar självaste kung Karl) och Unos praktikant Björn. Strindbergs producent Katharina i August vardagsrum. Johanna från strindbergs bköd på svart kaffe ur August egen bryggare. Sen tog vi en öl, men glömde fotografera, det var för trevligt. Teater Uno stannar till lördag, allt som allt spelar dom 4 föreställningar. På lördag bli det dessutom samtal efter föreställningen om Strindberg och Karl XII med skådespelarna, Strindbergskännare och personal från Livrustkammaren.