torsdag 24 februari 2011

Praktikanter på Strindbergs Intima Teater

Vi heter Hannah Aurell, Lisa Immo och Rebecka Rolf.

Under veckan har vi fått följa repetitionerna av teaterns aktuella uppsättning "Taklagsöl" som har premiär på måndag den 28/2. Ikväll har vi bjudit in våra vänner, som ska få komma och kolla på genrepet. Själva såg vi ett genrep igår och har fått se föreställningens utveckling under de senaste dagarna.


Historier om att det spökar på teatern gjorde oss nyfikna, men tyvärr har vi inte fått träffa på några spöken än. Men vi håller hoppet uppe!
En stor bild av Strindberg står och stirrar på oss med stränga ögon, och vi undrar om han är nöjd med sina praktikanter? Ge oss en vink Strindberg!
















Vi har haft en jätterolig vecka med ett glatt team, som verkligen gjort sitt bästa för att få oss att trivas!

Men nu ska vi gå på spökjakt... to be continued?

onsdag 23 februari 2011

Grattis Margareta!



Vi grattulerar Margareta Hallin som nyligen fyllt 80 år! Fortfarande på hugget, på måndag är det dags för ännu en premiär!
Bengt Wanselius var här häromdagen och tog föreställningsbilder.
Men först rollade Lena skådespelarna, så att de verkligen skulle hitta sina roller...











































onsdag 9 februari 2011

Samtidigt på teatern...






Det är inte bara Taklagsöl som gäller här. Två skådespelare från 1907 har börjat smyga sig runt i lokalerna. De repeterar föreställningen Strindbergs värld som ska spelas för nyfikna gymnasieungdomar i mars månad.

Det spökar på Strindbergteatern...

tisdag 8 februari 2011



Före genomdraget.

Efter genomdraget.... det är tufft att dö på scenen.

måndag 7 februari 2011

The making of...








Anna Lyons ikläder sig rollen som Konservatorn, en mycket stilig herre.
Den skräddarsydda peruken saknas här, men Siv knyter och knyter... Det tar ungefär 40 timmar att göra en peruk. Största delen knyter Siv fast två hårstrån i taget, men när hon närmar sig pannan är det ett enda hårstrå åt gången...


Under tiden har också scenen fått liten makeover. Jovanna har smygstartat med att måla pelarna röda.



Sven och André inspekterade arbetet och godkände, såklart. Allt Jovanna gör är av allra högsta klass. Hon flänger runt hela Stockholm (och Uppsala) för att hitta sekelskiftskostym modell man som dessutom ska passa en kvinna, sköterskekläder till Margareta - också det viktigt att det är tidsenligt och så alla dessa sjukhusprylar som hon mirakulöst trollat fram. Bara de inte får för sig att testa den gamla sprutan på riktigt... Den är stor som om den vore till en mindre häst!

Just nu har de genomdrag nere på scenen. Vi har äntligen fått in en sufflös, som gör sin första dag idag. Vi får hoppas att allt går bra! Men det brukar det göra.. den här produktionen är lite av en dans på rosor.








onsdag 2 februari 2011


Teknikern André Linder började i måndags, så nu kan vi äntligen höra hur det låter när Leif Jordanssons musik läggs till spektaklet. Idag var det klockor, barfotafötter och spöken som sprang genom rummet.